Min store faglige interesse er udvikling af undervisningsmaterialer i alle former. Jeg hedder Anders Skov Nielsen og er uddannet lærer fra Århus Dag- og Aftenseminarium i 2009. Jeg har arbejdet som lærer på Vangeboskolen i Rudersdal, været redaktør på Clio og arbejdet som pædagogisk leder på Saksild Skole. Jeg er med i Undervisernes Forlag, da jeg er optaget af, hvilken rolle undervisningsmaterialer har i en skoledag, og hvordan lærere selv udvikler og anvender undervisningsmaterialer. Jeg tror på, at den bedste undervisning skabes af lærere sammen med deres elever - og den erfaring og viden vil jeg gerne være med til at udbrede i form af læreres egne undervisningsmaterialer. Undervisningsmaterialer kan være med til at inspirere og skabe muligheder i hverdagen. Et godt undervisningsmateriale giver i mine øjne mulighed for at begejstre både lærere og elever. Det må gerne være sjovt og afvekslende og med muligheder for alle. Min interesse for udvikling af undervisningsmaterialer har betydet, at jeg har taget en kandidat i IT Didaktisk Design på DPU, da IT og teknologi fylder meget i skolerne, men ikke altid gør en positivt forskel.
For mig er Undervisernes Forlag en fantastisk mulighed for at samle og dele det bedste undervisningsmateriale, der bliver udviklet af dygtige lærere på landets folkeskoler. Jeg ser ingen grund til, at det er få udvalgte forfattere, der skal levere materialer og dermed rammesætte didaktikken for den undervisning, der skal foregå rundt i klasseværelserne. Det synes jeg, at alle lærere skal være med til. Og det er derfor, jeg er med i Undervisernes Forlag.
Jeg er uddannet fra Aarhus Dag- og Aftenseminarium (ÅDAS) i 2006 med linjefagene matematik, dansk, idræt og natur/teknologi. Men jeg er helt klart mest matematik- og idrætslærer, sådan hvis jeg bliver spurgt til det. Jeg elsker logikken i matematik og hvordan denne logik, som ved første møde kan virke uforståelig, kan åbne verden for eleverne og netop skabe forståelse. Matematik er for mig et super centralt fag, hvis vores elever skal kunne forstå og begå sig i verden.
Jeg har derudover en stor faglig interesse og nysgerrighed for, hvordan man som lærer kan tilbyde alle elever i klassen lige muligheder, og hvordan det jeg vil kalde feedback og dialog i undervisningen kan hjælpe os frem mod dette mål. Denne nysgerrighed har jeg dyrket på, hvad nogle vil sige et nørdet plan, de seneste 10 år, idet jeg har skrevet en ph.d. om feedback og ulighed og udgivet flere artikler om emnet.
Jeg glæder mig til at arbejde sammen med jer :-)